Diensten & services

Tiltmeting

Onze tiltsensoren werken 24/7 en verzamelen alle data op ons platform Avalon, zodat de meetresultaten realtime zichtbaar zijn in ons dashboard. Laat ons je helpen bij het monitoren van uw project.

Wat doet een tiltmeter?

Een tiltmeter is een gevoelige hellingsmeter die is ontworpen om zeer kleine veranderingen vanaf het verticale niveau te meten, zowel op de grond als in constructies. Wij voorzien omliggende panden van bouw- en sloopprojecten van tiltsensoren. Deze tiltsensoren zijn objectgebonden en meten kleine veranderingen in scheefstand. Dat doen ze 24 uur per dag. Alle data verzamelen we op ons platform Avalon en rekenen we door.  De meetresultaten zijn realtime zichtbaar in ons dashboard. Voordeel van werken met sensoren is dat u veel meer meetmomenten hebt dan wanneer we hiervoor landmeters zouden in moeten zetten. Het vergroot ook de veiligheid van de bewoners. Bij de kleinste afwijking in metingen ondernemen we namelijk meteen actie. Bovendien ondervinden zij minder hinder dan wanneer er landmeters rond hun huis lopen. Bij projecten is er ook een kostenbesparing als u werkt met sensoren ten opzichte van het traditioneel meten.

Wat meten tiltmeters?

Een tiltmeter is een instrument dat wij gebruiken voor het meten van hellingshoeken van een object ten opzichte van de richting van de zwaartekracht. De tiltsensoren die wij gebruiken meten met 2-assen, de X en de Y as.

Strategie van onze monitoring

Deze techniek wordt met name ingezet om verplaatsingen (meestal X,Y) te registreren. De techniek komt met name tot zijn recht om tijdens de monitoring een groot aantal objecten te scannen. Naast het uitvoeren van een traditionele X,Y meting kan deze techniek een goedkoop alternatief zijn voor het meten met een totallstation. Minder nauwkeurig, maar wel 24/7 meetdata in een hogere frequentie.

Bij kortlopende kritische projecten is een tiltmeter een krachtig alternatief, en past perfect tussen handmatige metingen en metingen met totallstations in. Bijkomend voordeel is dat de meting vaak goedkoper is dan dagelijks of zelfs wekelijks een monitoringsploeg op locatie de meting uit te laten voeren. En toch 24/7 data!

Kenmerken en praktisch gebruik van onze tiltmeter

Wij plaatsen een sensor per meetpunt. Deze plaatsing is eenvoudig, aandacht voor het vastzetten van de sensor is belangrijk. Na plaatsing wordt de meter getest en nog voordat de monteur vertrekt, is de meting operationeel. Meetapparatuur is nauwkeurig en verzamelt een mooie basislijn waarbij temperatuureffecten ook direct zichtbaar worden en ook worden gepresenteerd. Negatieve trends worden snel opgepakt en door slimme alarmering bent u direct op de hoogte van omgevingsfactoren die invloed hebben op uw werk. Met ons portal Avalon kunt u alle sensoren op uw project bekijken.

Ga aan de slag met tiltmeters!

Wilt u ook 24/7 metingen op uw bouwproject zonder dat er continue mensen aanwezig hoeven te zijn? Maak dan gebruik van onze tiltsensoren! Met onze tiltsensoren krijgt u realtime metingen en bent u direct op de hoogte van omgevingsfactoren die invloed hebben op uw werk. Bovendien is het werken met sensoren zowel veiliger voor bewoners als kostenbesparend. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij uw kunnen helpen bij #schadeloosbouwen.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Stel je vragen aan Jacqueline Castien!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be

Tools die in combinatie met een tiltmeter worden ingezet

Scheurwijdtemeting

Wij voeren een scheurwijdtemeting uit die meet of er veranderingen in een scheur optreden en hoeveel.

Lees meer

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Inclinometing

Met een inclinometing meten wij horizontale grondverplaatsingen bij bijvoorbeeld damwanden.

Lees meer

Deformatiemeting

Met een deformatiemeting kun je tijdig actie ondernemen wanneer er een verzakking plaatsvindt.

Lees meer
Al onze diensten