Diensten & services

Plaatsbeschrijving bij aanvang van werken

Wil jij schadeclaims vermijden? Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een plaatsbeschrijving uitvoeren.

Plaatsbeschrijving voor ontwikkelaars, aannemers en overheden

Quattro Expertise ondersteunt ontwikkelaars, aannemers en overheden met het voorkomen van schadeclaims. Dat doen we door plaatsbeschrijvingen uit te voeren. Een plaatsbeschrijving legt de staat van de woning vast voordat de bouwwerken van start gaan. Die beschrijvingen zijn zowel voor opdrachtgevers als bewoners online toegankelijk.

Hoe voorkomt een plaatsbeschrijving een claim?

Een degelijke plaatsbeschrijving is meer dan alleen een precieze weergave van alle bouwkundige gebreken in een woning. Wij maken onze plaatsbeschrijvingen overzichtelijk voor alle betrokkenen, dus ook voor de buurtbewoners. Bewoners kunnen met onze plaatsbeschrijvingen zelf controleren of een scheur midden in de muur van hun living oud of nieuw is. Dat zorgt voor meer gemoedsrust.

Op deze manier voorkomen we onterechte schadevergoedingen. Dat scheelt niet alleen een hoop overbodige administratie voor jouw organisatie, het zorgt ook voor een grote besparing. Daarnaast denken we mee met de aannemer en geven advies. We houden daarbij niet enkel rekening met de omgeving, maar ook met het welzijn van de buurt en de bewoners. Want dat welzijn hangt af van hoe een aannemer zijn werk doet. En daar helpen wij hem bij!

Wat is een bijkomende plaatsbeschrijving en wanneer voer je die uit?

Een bijkomende plaatsbeschrijving voer je uit wanneer tijdens een bouwproject de werkzaamheden worden overgenomen door een andere partij of wanneer de werkzaamheden een volgende fase ingaan. Een bijkomende plaatsbeschrijving is handig om de staat van een object rondom jouw werkzaamheden vast te leggen en is een onderdeel van de risicobeheersing. Want in elke fase van een bouwproject bestaat de kans op schade aan omliggende objecten. Bijvoorbeeld in de vorm van scheurvorming en/of verzakking. De bijkomende plaatsbeschrijving kan duidelijk maken of de schade is ontstaan tijdens de werkzaamheden, maar kan ook gebruikt worden om discussies en onterechte aansprakelijkheid te vermijden of te vereenvoudigen.

Een bijkomende plaatsbeschrijving is bij Quattro Expertise niet zomaar een herhaling van de opsomming van eerdere gebreken. We leggen effectief de verschillen vast tussen de eerste plaatsbeschrijving en eventueel eerdere tussentijdse beschrijvingen. 

Hoe het rapport van een plaatsbeschrijving tot stand komt

Voordat de werkzaamheden beginnen, ontvangen de buurtbewoners een uitnodiging van Quattro Expertise om een plaatsbeschrijving van hun woning te laten uitvoeren. Het hele proces, van eerste brief tot oplevering van het rapport, wordt nauwkeurig door ons georganiseerd. We maken stipte afspraken met alle betrokken bewoners, zodat ze geen halve dag op onze expert hoeven te wachten. Een afspraak maken kan online, via WhatsApp of telefonisch.

Eigen plaatsbeschrijving-app

Tijdens een plaatsbeschrijving maakt een expert foto’s van eventuele gebreken en scheuren in huis. Daarvoor gebruikt hij een app die wij speciaal voor plaatsbeschrijvingen hebben ontwikkeld. Plaatsbeschrijvingen bestonden al heel lang, maar de rapportages kostten veel tijd. Toen wij in 2006 Quattro Expertise oprichtten, staken we van meet af aan veel energie in automatisering en de ontwikkeling van een dataplatform. De gebreken bundelen we in een online dossier dat beschikbaar is voor onze opdrachtgevers. Ook de bewoner heeft altijd toegang tot zijn eigen plaatsbeschrijving. 

Dankzij onze eigen software gaat rapporteren nu een stuk efficiënter. Via een app op de smartphone voert de expert tijdens zijn bezoek de nodige gegevens in. Doordat gewijzigde afspraken en ingevoerde data meteen zichtbaar zijn en worden gesynchroniseerd, verloopt het werk ordelijk. Het automatiseren van processen maakt het werk niet alleen efficiënter, het verlaagt ook nog eens de kans op menselijke fouten en het rapport is meteen klaar.

Hoogste dekking plaatsbeschrijving

Hoe meer plaatsbeschrijvingen we uitvoeren, hoe vollediger de informatie en hoe meer schadevergoedingen we kunnen voorkomen. Dat is ons doel. Wij garanderen een hoge dekking. Dat bereiken we door bewoners zelf online te laten kiezen wanneer zij de beschrijving willen laten opmaken en door altijd bereikbaar te zijn voor vragen, via mail, telefoon of WhatsApp.

Geen verrassingen: vaste prijs

Voor onze diensten spreken we altijd een vast bedrag af. Dat betekent geen extra kosten omdat we bijvoorbeeld nog eens terug naar een woning moeten of omdat iemand niet thuis was voor de plaatsbeschrijving. Dat hoort bij ons werk.

Kwaliteit

Bij Quattro Expertise zoeken we altijd naar manieren om ons werk nóg beter te doen. Daarom werken we veilig en gezond door de normen van onze certificeringen. Bij onze plaatsbeschrijvingen zijn altijd experts betrokken die staan ingeschreven bij de kwaliteitskeurmerken van de branche. Hierdoor bevat onze rapportage de juiste deskundigheid en voldoet onze plaatsbeschrijving aan de hoogste eisen.

Vragen over onze plaatsbeschrijvingen?

Stel ze aan Jacqueline Castien
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be