Diensten & services

Scheurwijdtemeting

Het valt niet direct op, maar scheuren zijn bijna altijd aanwezig. De vraag is alleen; worden ze groter of wijder tijdens werkzaamheden in de omgeving? Met scheurwijdtemeters zien we of scheuren verergeren.

Wanneer een Scheurwijdtemeting?

Heb je al bestaande scheuren? Wil je weten of deze steeds groter worden? Als je aan het heien bent of damwanden plaatst, is daar kans op. Wil je daar zekerheid over hebben, dan kunnen wij een scheurwijdtemeter plaatsen. Die meet of er inderdaad veranderingen optreden en hoeveel.

Plaatsing van een scheurwijdtemeter tijdens de plaatsbeschrijving

Meestal plaatsen wij een of meer scheurwijdtemeters al tijdens de plaatsbeschrijving. Ook dienen ze om panden in een risicogebied gedurende lange tijd te observeren. De nul-situatie van de scheurwijdtemeter ondersteunen wij met een foto met tekst tijdens de Plaatsbeschrijving voor- en na werken. De vergroting van aanwezige scheurvormingen kunnen wij door monitoring nauwkeurig volgen.

Scheurwijdtemeter op een gevel.

Wat doet deze meting?

Met behulp van digitale scheurwijdtemeters volgen wij de beweging van scheuren realtime en online met een nauwkeurigheid van 6 micrometer. Een scheurwijdtemeter meet de verergering van een bestaande scheur. De meter bestaat uit twee losse componenten die wij aan weerszijden van de scheur vastschroeven. Allebei hebben ze een raster, waarvan de lijnen bij de nulmeting precies over elkaar heen vallen. Als bij een volgende meting de rasters verschoven zijn, is de scheur dus breder geworden. Net als de hellingmeters wordt er een automatische waarschuwing verstuurd als grenswaardes overschreden worden. De sensor stuurt elke minuut een meting bestaande uit de scheurbreedte en de temperatuur naar het portaal, waar direct inzicht is in alle resultaten.

Wij geloven dat ieder bouw- en infraproject kan worden afgerond zonder schade aan de omgeving. Wij streven naar nul schade, nul claims.

Tools in combinatie met een Scheurwijdtemeting

Deformatiemeting

Met een deformatiemeting kun je tijdig actie ondernemen wanneer er een verzakking plaatsvindt.

Lees meer

Tiltmeting

Wij voorzien omliggende bebouwing van onze projecten van tiltsensoren. Deze meten veranderingen in scheefstand.

Lees meer

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer
Al onze diensten

Een Scheurwijdtemeting aanvragen?

Kom in contact met Jacqueline Castien!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be