Plaatsbeschrijvingen: MEET HET volledig ontzorgd

Quattro Expertise kan snel schakelen en communiceert altijd snel. Wat ik handig vind is dat jullie een online portaal hebben waar alles overzichtelijk consulteerbaar is en waar altijd de laatste versie op komt te staan. Dat vinden wij prettig.

Onze marketeer Boris Tebrunsvelt interviewde Bram Van Londersele enkele maanden na het eerste project dat wij voor MEET HET hebben uitgevoerd.

MEET HET is een franchise netwerk team bestaande uit landmeters en experten. MEET HET is gegroeid vanuit een samenwerking tussen drie zelfstandige praktijkbeoefenaars en voormalige studiegenoten en heeft de ambitie een gebiedsdekkend netwerk in Vlaanderen te worden. Hun specialisatie is eigenlijk dat ze geen specifieke specialisatie hebben. Ze zijn juist sterk in het bundelen van verschillende specialismen zodat ze hun klanten, die zich voornamelijk in de bouw- en infrawereld begeven, een totaaloplossing kunnen bieden. Zodoende kwamen ze ook bij Quattro Expertise, voornamelijk vanwege de automatisering op het gebied van plaatsbeschrijvingen

Onze marketeer Boris Tebrunsvelt interviewde Bram Van Londersele enkele maanden na het eerste project dat Quattro Expertise voor MEET HET heeft uitgevoerd. Bram is co-founder van MEET HET en fungeert als commercieel directeur bij het snelgroeiende franchise netwerk. Hij heeft een achtergrond als landmeter en geomaticus en onderneemt sinds 2010 in dit werkveld. 

Boris: Wat doet MEET HET zo al?
Bram: We zijn een one-stop shop voor landmeetkunde. We hebben wel een aantal specialisaties en één daarvan is alles wat met de digital twins te maken heeft. Daarvoor gebruiken we ook laserscanners en drones. Van de gegevens maken wij 2D-, 3D-, BIM- en mesh-modellen. Een tweede tak van sport bij OM is monitoring. Denk aan herhalingsmetingen, verplaatsingen, trillingen, geluidsmetingen, waterstanden en scheefstanden van de ondergrond. Daarnaast doen we ook klassieke landmeetkunde. 

Waarom hebben jullie ons ingeschakeld?
We hadden eerder al eens contact via een gemeenschappelijke klant. Bij dit project moest ik weer aan jullie denken, omdat jullie specialiteit goed paste bij wat nodig was. Onze workflow is niet afgestemd op het uitvoeren van plaatsbeschrijvingen. Voor dit project hadden we een groot takenpakket aangeboden, waar monitoring de hoofdmoot van was. De plaatsbeschrijvingen moesten we ook doen, maar dat zou ons erg veel tijd kosten. Jullie kunnen dat veel sneller dan wanneer we dit zelf zouden doen. 

Wat hebben mijn collega’s precies voor MEET HET gedaan? 

Jullie hebben ons van A tot Z ontzorgd door plaatsbeschrijvingen uit te voeren voor het project in Wetteren. Dat begon met het contact met de bewoners, het uitvoeren van de plaatsbeschrijvingen en vervolgens de rapportage in een online platform. Wij hebben dat op onze beurt doorgezet naar de bouwheer/aannemer. Wij hebben daardoor minimaal werk aan de plaatsbeschrijvingen gehad en daar was het ons precies om te doen. 

Je zei eerder dat jullie workflow voor plaatsbeschrijvingen voor verbetering vatbaar was, kan je daar iets meer over vertellen? 

Ik heb ook de indruk dat plaatsbeschrijvingen voor bodemprijzen worden uitgevoerd. Het is vaak niet de core-business van landmeters. Ook onze workflow is niet geschikt om plaatsbeschrijvingen marktconform uit te voeren. Door jullie in te zetten lukt dat wel. 

Waar ligt dat aan?
Als wij onze uren zouden tellen die wij voor een plaatsbeschrijving nodig hebben, dan moeten wij voor een hongerloon werken. Dus dat gaat niet tenzij je echt je processen daarop afstemt en de workflow optimaliseert. Die ambitie hebben we niet. 

Maar jullie hebben dat wel gedaan en het ook zoveel als mogelijk gedigitaliseerd. 

Hoe verliep de samenwerking?
Quattro Expertise kan snel schakelen en communiceert altijd snel. Wat ik handig vind is dat jullie een online portaal hebben waar alles overzichtelijk consulteerbaar is en waar altijd de laatste versie op komt te staan. Dat vinden wij prettig.

Gerelateerde artikelen

Denys kiest Quattro bij groot tracé-project

Frederick Hamerlinck schakelde ons in voor de uitvoering van plaatsbeschrijvingen van een 44 km lang tracé. Onze collega Boris interviewde Frederick over dit uitdagende project.

Lees meer

Gerben Spoelstra over plaatsbeschrijvingen

Nuchterheid, afspraak is afspraak en helder communiceren typeert de samenwerking tussen Wiertsema & Partners en Quattro Expertise.

Lees meer

Onze plaatsbeschrijving-app is efficiënt en verhoogt de kwaliteit

Deze zomer (2022) hebben wij onze nieuwe ‘plaatsbeschrijving-app’ gelanceerd. Het is alweer de derde generatie van de mobiele software. 

Lees meer

Vragen over onze plaatsbeschrijvingen?

Stel ze aan Jacqueline Castien!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 13 Mailen jcastien@q-e.be