Onze plaatsbeschrijving-app is efficiënt en verhoogt de kwaliteit

‘Als we voorop willen blijven lopen, zullen we een flinke stap vooruit moeten zetten.’

Deze zomer (2022) hebben wij onze nieuwe ‘plaatsbeschrijving-app’ gelanceerd. Het is alweer de derde generatie van de mobiele software. 

Onze plaatsbeschrijvingen verlopen nu sneller en efficiënter dankzij realtime informatie-uitwisseling. Samen met onze partner Innovatic hebben we een nieuwe app ontwikkeld die al in gebruik is. De eerste reacties zijn positief, en in deze blog delen we de verbeteringen en ervaringen.

Bij Quattro Expertise ondersteunen we ontwikkelaars, aannemers en overheden bij het voorkomen van schadeclaims, onder andere door plaatsbeschrijvingen uit te voeren. Hiermee leggen we de staat van een woning vast vóór aanvang van bouwwerkzaamheden. Deze beschrijvingen worden gemaakt met onze speciaal ontwikkelde plaatsbeschrijving-app. Met de nieuwe versie kunnen onze plaatsbeschrijving-experts hun werk nog efficiënter uitvoeren.

Wat is er nieuw aan onze plaatsbeschrijving-app?

De app is sneller en gebruiksvriendelijker geworden. Experts hebben nu beter inzicht in gemaakte afspraken en de communicatie voorafgaand aan de afspraak. Wijzigingen die bewoners telefonisch doorgeven, zijn direct zichtbaar voor de expert op locatie. Bewoners ontvangen een bevestigingsbrief wanneer ze een afspraak maken, die de expert nu direct vanuit de app kan inzien en opnieuw naar de bewoner kan sturen. Na de plaatsbeschrijving worden gegevens direct gesynchroniseerd, zodat andere experts kunnen zien welke adressen al zijn behandeld.

Het resultaat

De experts kunnen nu sneller werken, wat ook het slagingspercentage van plaatsbeschrijvingen ten goede komt. Experts worden minder vaak weggestuurd, en het tonen en mailen van de bevestigingsbrief wekt vertrouwen. Bovendien kan een nieuwe afspraak direct worden ingepland als het niet goed uitkomt voor de bewoner. Realtime inzicht en synchronisatie van gegevens zorgen voor ordelijk werk en verminderen de kans op menselijke fouten.

Blijven verbeteren

De eerste reacties van onze experts zijn positief, wat belangrijk is omdat zij de app vrijwel dagelijks gebruiken. Plaatsbeschrijving-expert Wessel Schrijber merkt op: "Het werkt allemaal een heel stuk sneller. We hoeven nu niet meer te wachten op het synchroniseren van data. Je merkt ook dat bewoners het fijn vinden om de brief te zien; dat wekt vertrouwen. Het werkt heel prettig!" We blijven continu verbeteringen doorvoeren om de app te optimaliseren en met de beste tools te werken, zodat we ons werk zo efficiënt mogelijk kunnen doen en ons doel van schadeloos bouwen kunnen bereiken.

 

plaatsbeschrijving-app

Bekijk meer artikelen op onze LinkedIn.

Gerelateerde artikelen

Alles over de plaatsbeschrijving

Op een plaatsbeschrijving staan alle bouwkundige gebreken die alvóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn.

Lees meer

Gerben Spoelstra over plaatsbeschrijvingen

Nuchterheid, afspraak is afspraak en helder communiceren typeert de samenwerking tussen Wiertsema & Partners en Quattro Expertise.

Lees meer

Type plaatsbeschrijvingen, wij leggen het uit!

Lees in dit artikel waarom en je een plaatsbeschrijving, een bijkomende plaatsbeschrijving en een plaatsbeschrijving bij einde werken uitvoert.

Lees meer

Ook een project met de snelste opname technologie?

Neem contact op met Jacqueline Castien
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be