Denys kiest Quattro bij groot tracé-project

Denys kiest Quattro Expertise voor plaatsbeschrijvingen bij groot tracé project

Frederick Hamerlinck schakelde ons in voor de uitvoering van plaatsbeschrijvingen van een 44 km lang tracé. Onze collega Boris interviewde Frederick over dit uitdagende project.

Frederick werkt sinds 2009 voor het Belgische bouwbedrijf Denys. “Bij de meeste projecten ben ik werfleider, maar bij dit project word ik ingezet als omgevingsmanager. Vanuit deze rol ben ik verantwoordelijk voor de contacten met de omgeving. Denk aan het bestuur van steden en gemeenten en de stakeholders daarbinnen. Ik moet ervoor zorgen dat alles gesmeerd verloopt”, vertelt Frederick over zijn rol.

Boris: Kan je iets vertellen over het project?

Frederick: Denys en A. HAK Leidingbouw zijn door Fluxys ingeschakeld voor de aanleg van een gas- en waterstofpijpleiding op een tracé van 44 kilometer. Het kronkelt van de haven van Gent naar Opwijk in Vlaams-Brabant. Het tracé doorkruist negen steden en dorpen, waarbij werkzaamheden nodig zijn op verschillende locaties. Denk aan spoorwegovergangen, agrarisch grondgebied, winkelcentra en woonwijken.

 

Hoe kwam Quattro Expertise op jullie pad?

Door de korte voorbereidingstermijn van het project hadden we een partij nodig die snel kon schakelen. We hadden maar twee weken tijd voor de plaatsbeschrijvingen van dit grote tracé. Daarom ging ik op zoek naar een partij die snel kon schakelen. Mijn collega tipte Quattro Expertise, waar hij mee had samengewerkt in opdracht van TenneT.

Wat vond je belangrijk bij het selecteren van een partner voor de plaatsbeschrijvingen?

Vooral het snel kunnen schakelen, vanwege de korte voorbereidingstijd. We moesten negen steden en gemeenten doorkruisen plus nog alle particulieren langsheen ons tracé.

Het is een gigantisch werk om dat in kaart te brengen. Wij zochten dus naar een partner die snel kon schakelen en die zeer transparant was in de communicatie. En ja, de prijs doet natuurlijk ook wat. Bij Quattro zit je goed qua prijs en het uitgewerkte platform dat Quattro hanteert, iedereen kan de informatie raadplegen. Het is gewoon netjes allemaal.

Hoe werd de plaatsbeschrijving voorheen gedaan?

Het is gebruikelijk om daar landmeetkundige bureaus voor in te schakelen. Het nadeel is dat deze bureaus de plaatsbeschrijvingen erbij doen, het is niet hun core business. Ik ben nog geen enkele firma tegengekomen die plaatsbeschrijvingen als core business uitvoert. Daardoor zijn de processen rond plaatsbeschrijvingen niet geoptimaliseerd, waardoor het snel en transparant uitvoeren ervan lastig is voor landmeetkundige bureaus.

Is er ook een verschil qua digitalisering?

Ja, voorheen drukten wij alle plaatsbeschrijving af op papier, in kleur met een voorblad en een eindverklaring. Vervolgens gaan we met de bundel naar de bewuste man of vrouw of naar de bewoner zelf om het te laten ondertekenen als begrepen en akkoord. Bij Quattro Expertise staat alles in het portal en verloopt ook het ondertekenen elektronisch.

Welk effect heeft onze samenwerking op Denys?

Er komt meer rust in de organisatie omdat het allemaal goed wordt gearchiveerd. Als er problemen zijn, kunnen wij altijd terugvallen op de plaatsbeschrijvingen en de bestanden die Quattro vastgelegd heeft in het portaal. Wij kunnen naar onze klant toe ten allen tijde alles aantonen. Ze hebben zelf toegang, dus er is volledige transparantie. De klant/opdrachtgever, uitvoerder, bewoner, beheerder en exploitant, iedereen heeft toegang tot het platform.

Hoe is de samenwerking bevallen?

Open in de communicatie, hands on. Quattro gaat gewoon aan de slag en als er iets aan de hand is, dan lossen ze het op zo’n kort mogelijke termijn op. Zo spelen we kort op de bal en dat is prettig samenwerken.

 

Gerelateerde artikelen

Omwonendencommunicatie bij bouwprojecten

Het klinkt misschien als een open deur, maar goede communicatie met omwonenden is van groot belang voor het succes van een bouwproject.

Lees meer

Voorbereiding van bouwprojecten, waarop letten?

Bij een bouwproject is het van groot belang dat aandacht wordt besteed aan de invloed van de werkzaamheden op de omgeving.

Lees meer

Ook met ons samenwerken?

Neem dan contact op met Jacqueline Castien!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 13 Mailen jcastien@q-e.be