13 januari 2023

Waarom plaatsbeschrijvingen?

Ben je op zoek naar een manier om de risico's te beheersen en eventuele discussies over schade te voorkomen tijdens een bouwproject? Lees dan hoe wij onze plaatsbeschrijvingen uitvoeren.

Waarom voeren wij een plaatsbeschrijving uit?

Onze plaatsbeschrijvingsexpert voert een plaatsbeschrijving uit om de staat van het object vast te leggen voordat werkzaamheden in de nabijheid plaatsvinden. Dit helpt bij risicobeheersing en voorkomt of vereenvoudigt discussies over het ontstaansmoment van schade. De expert maakt een duidelijk verslag met foto's van gebreken voor aanvang van een bouwproject. plaatsbeschrijvingen tijdens- en na werken voeren wij ook uit. De expert die betrokken is bij de plaatsbeschrijvingen is ingeschreven volgends de hoogste kwaliteitseisen.

Het proces van de plaatsbeschrijving

Voordat we met het bouwproject beginnen, openen we onze eigen plaatsbeschrijving-app en maken we een grondige beschrijving van de huidige staat van het gebouw. Zo hebben alle partijen een overzicht van de actuele staat van het pand of object. We willen namelijk dat alles eerlijk verloopt en dat iedereen op de hoogte is van de situatie. Daarom delen we alle data met iedereen die betrokken is bij het project, zodat de bewoner precies weet waar hij aan toe is en geen vervelende verrassingen krijgt.

Claims voorkomen door plaatsbeschrijvingen

Een goede plaatsbeschrijving is de sleutel tot een succesvol project. Het is niet alleen belangrijk om precieze weergave te hebben van alle bouwkundige gebreken in een woning, maar ook om het gebruiksgemak voor de bewoner te verbeteren. Door een gebruiksvriendelijke interface kan de bewoner zelf controleren of een scheur in de muur nieuw of oud is. Claims vermeiden voorkomt dat jouw organisatie met veel administratieve processen wordt belast. Elke claim die niet jouw organisatie bereikt, omdat de bewoner zelf de informatie kan vinden, is een besparing. Daar is de grote winst te behalen.

Om zo veel mogelijk plaatsbeschrijvingen uit te voeren, hebben wij ons hele proces van begin tot eind strak georganiseerd. We hebben onze eigen plaatsbeschrijving-app ontwikkeld, waarmee plaatsbeschrijvingen snel en accuraat uitgevoerd kunnen worden en direct beschikbaar zijn na afronding. Er zijn experts verspreid door het hele land om dicht bij de locaties te zijn waar de beschrijvingen plaatsvinden.

Bij welke werkzaamheden doe je plaatsbeschrijvingen?

Bij Quattro Expertise voeren we jaarlijks zo’n 30.000 plaatsbeschrijvingen uit bij panden voorafgaand aan bouw, sloop, sanering, grondverzet of rioleringswerkzaamheden. Dankzij onze automatisering kan het rapporteren efficiënter. Onze software zorgt ervoor dat we de rapportages snel en nauwkeurig opstellen, waardoor we onze klanten snel van dienst kunnen zijn. Plaatsbeschrijvingen zijn een must voor elk bouwproject, groot of klein. Laat ons je helpen om schade te voorkomen en efficiënt te werken.

Gerelateerde artikelen

Plaatsbeschrijving: Wat het is, hoe het moet en de voordelen

Een plaatsbeschijving stelt via foto's en tekst vast of woningen en andere gebouwen al gebreken vertonen voordat een bouwproject start.

Lees meer

Plaatsbeschrijvingen voorkomen dure ellende…

Het financiële succes van een project is in belangrijke mate afhankelijk van de schade die wordt aangebracht aan eigendommen van derden.

Lees meer

Type plaatsbeschrijvingen, wij leggen het uit!

Lees in dit artikel waarom en je een plaatsbeschrijving, een bijkomende plaatsbeschrijving en een plaatsbeschrijving bij einde werken uitvoert.

Lees meer

Meer weten over onze plaatsbeschrijvingen?

Stel al je vragen aan Jacqueline Castien
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 13 Mailen jcastien@q-e.be