4 juli 2023

Van der Straaten: 0 zorgen over plaatsbeschrijvingen 

We spraken met Leon Koster, projectleider, en Aldert Verhelst, uitvoerder, over hun samenwerking met Quattro Expertise voor plaatsbeschrijvingen.

Van der Straaten Aannemingsmaatschappij, gevestigd in Zeeland, is een aannemingsbedrijf met ongeveer 120 medewerkers. Ze zijn actief in verschillende disciplines, waaronder geotechniek, funderingstechniek, waterbouw, civiele techniek, infrastructuur en staalconstructies.

Van der Straaten laat zich niet beperken door landsgrenzen. Ze voeren hun werkzaamheden regelmatig in België uit. Leon Koster werkt inmiddels zestien jaar bij de aannemer, Aldert Verhelst is sinds zes jaar uitvoerder. Plaatsbeschrijvingen zijn een cruciaal onderdeel van de projecten van Van der Straaten. Beiden hebben tijdens hun projecten te maken met plaatsbeschrijvingen en daar schakelen ze Quattro Expertise voor in. Daardoor hebben ze er geen omkijken naar en hebben ze meer tijd voor de vele andere taken bij hun werk komen kijken. 

Herstel oever Langerbruggekaai te Gent

Quattro Expertise heeft de plaatsbeschrijvingen uitgevoerd voor het project Herstel oever Langerbruggekaai in Gent. Leon was de projectleider van dit project. “De oever was behoorlijk aan het verzakken op sommige plaatsen”, vertelt de projectleider over de aanleiding voor het project. “We hebben een nieuwe damwandconstructie geplaatst en die met grondankers bevestigd”. Het betrof een tracé van meer dan 400 meter. Naast het technische herstel, zijn er ook cosmetische verbeteringen doorgevoerd aan de oever. 

De plaatsbeschrijvingen vonden halverwege 2021 plaats. Het doel daarvan was om de bestaande schade vast te leggen in een digitaal dossier. “De vooropnames moesten in twee dagen gebeuren”, vertelt Leon, “gelukkig kon Quattro snel schakelen en hebben ze de plaatsbeschrijvingen snel en kundig uitgevoerd”. De eindopnamen heeft Quattro in het najaar van 2022 uitgevoerd. In de directe omgeving waren riolering, een doorgaande weg, weilanden en diverse gebouwen te vinden. 

Nieuwbouw radarmasten langs het Kanaal Gent-Terneuzen

Aldert is als uitvoerder betrokken bij het aanbrengen van radarmasten langs het Kanaal Gent-Terneuzen. De radarmasten worden geplaatst om dekking voor het vaarverkeer op het kanaal te verbeteren. Het project speelt zich dus af in zowel Nederland als België. Er zijn verschillende bouwlocaties waar omheen Van der Straaten plaatsbeschrijvingen moet uitvoeren, waar ze dus Quattro Expertise voor hebben ingeschakeld. “Eén van de masten komt op een dijk waar ook een weg overloopt”, vertelt Eldert over de uitdagende werklocatie. 

Volledig ontzorgd

Wanneer we vragen naar de samenwerking met Quattro Expertise, moet Leon iets bekennen. “Ik heb eigenlijk nauwelijks contact met ze. Maar dat komt doordat de samenwerking goed verloopt.” Aldert vult aan: “We hebben pas contact als er iets niet klopt en dat is bijna nooit het geval.” Van der Straaten schakelt Quattro altijd in voor plaatsbeschrijvingen. “Daardoor weten we wat we aan elkaar hebben en door het efficiënte digitale proces staat alles wat we nodig hebben in het portaal”, aldus Leon. 

Leon en Aldert zijn zeer tevreden over de samenwerking met Quattro Expertise. Ze worden volledig ontzorgd en hebben nauwelijks contact met Quattro, omdat de samenwerking soepel verloopt. Quattro Expertise zorgt voor een efficiënt digitaal proces, waarbij alle benodigde informatie in het portaal beschikbaar is. Hierdoor kunnen Leon en Aldert zich richten op andere belangrijke taken binnen hun projecten.

Gerelateerde artikelen

Plaatsbeschrijvingen: MEET HET volledig ontzorgd

Onze marketeer Boris Tebrunsvelt interviewde Bram Van Londersele enkele maanden na het eerste project dat wij voor MEET HET hebben uitgevoerd.

Lees meer

Denys kiest Quattro bij groot tracé-project

Frederick Hamerlinck schakelde ons in voor de uitvoering van plaatsbeschrijvingen van een 44 km lang tracé. Onze collega Boris interviewde Frederick over dit uitdagende project.

Lees meer

Onze plaatsbeschrijving-app is efficiënt en verhoogt de kwaliteit

Deze zomer (2022) hebben wij onze nieuwe ‘plaatsbeschrijving-app’ gelanceerd. Het is alweer de derde generatie van de mobiele software. 

Lees meer

Ook met ons samenwerken?

Neem dan contact op met Jacqueline Castien!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 13 Mailen jcastien@q-e.be