29 september 2022

Hoe maak je het perfecte relatiegeschenk? Zelf!

Een kijkje achter de schermen van de productie van de Quattro Expertise herfstdubbel. In samenwerking met Dorpsbrouwerij Terheijden.

Na de succesvolle Quattro Expertise zomerblond van afgelopen jaar, is onze meetspecialist Paul Smits bezig geweest met het brouwen van een Quattro Expertise herfstdubbel. Een productie in samenwerking met Dorpsbrouwerij Terheijden.

Het brouwproces van het Quattro Expertise relatiegeschenk

Het schroten van de mout

Het brouwproces begint met het schroten van de mout. Hierbij wordt de mout gekneusd zodat het zetmeel vrijkomt.

Het maischproces

Als de geschrote mout inclusief het kaf in het warme water wordt gestort begint het maischproces. Hierbij wordt het zetmeel omgezet in suiker. Wat de brouwketels van Dorpsbrouwerij Terheijden uniek maakt is het ketel-in-ketel principe. Ze maisschen, filteren en koken dus in 1 ketel. We maken daarbij geen gebruik van een mechanisch roermechanisme, maar van wort-circulatie. Dit zorgt voor een beter controleerbaar proces met minder kans op infecties of andere nadelige neveneffecten. En dus: beter bier! De meesterbrouwers René en Marcel brouwen uitsluitend met natuurlijke producten, met heerlijk Brabants water dat perfecte eigenschappen heeft voor een mooi eindresultaat.

Het filteren

Als alle zetmeel omgezet is begint het filteren waarbij alle suikers uit de mout wordt gespoeld. Het kaf doet hierbij dienst als extra filter.

Circulair gebruik van de resterende mout

De mout die achterblijft wordt door de buurman gebruikt als veevoer voor zijn koeien.

Koken van het bier

Na het filteren brengen we het wort aan de kook. Tijdens het koken voegen we de hop toe. Samen met het mout en gist is hop een belangrijke smaakmaker bij dit bier.

Gistvat

Als de kook klaar is koelen we alles terug naar 20°c en gaat het wort in het gistvat waar de gist 3 weken de tijd krijgt om de suikers om te zetten in alcohol en koolzuur.

Wil jij ook een Quattro Expertise herfstdubbel relatiegeschenk?

Ben jij een van onze partners en ben je benieuwd naar de herfstdubbel? Laat het weten wanneer je ons belt voor bijvoorbeeld een plaatsbeschrijving, dan houden wij er een voor je apart.

Gerelateerde artikelen

Verbetering communicatie plaatsbeschrijvingen

Bij Quattro Expertise zoeken we altijd naar manieren om ons werk nóg beter te doen. Bijvoorbeeld bij de communicatie naar bewoners.

Lees meer

Alles over de plaatsbeschrijving

Op een plaatsbeschrijving staan alle bouwkundige gebreken die alvóór de start van een bouw- of infraproject in een woning aanwezig zijn.

Lees meer

Plaatsbeschrijvingen voorkomen dure ellende…

Het financiële succes van een project is in belangrijke mate afhankelijk van de schade die wordt aangebracht aan eigendommen van derden.

Lees meer