Wetteren, oeverversterking

Wetteren

Ghent Dredging gaat in Wetteren de oever te versterken en een upgrade te geven zodat hij weer helemaal klaar is voor de moderne scheepvaart.

De oeverversterking in Wetteren

Vaarwel, oude betonnen loskade! Na bijna 70 jaar dienst te hebben gedaan, heeft deze kade zijn tijd gehad. Maar niet getreurd, want Ghent Dredging is ingeschakeld om de oever te versterken en deze geschikt te maken voor moderne scheepvaart.

Meet Het is betrokken bij dit project voor de monitoring en plaatsbeschrijvingen. En om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, heeft Meet Het de plaatsbeschrijvingen uitbesteed aan Quattro Expertise. Volgens Bram Londersele van Meet Het hebben wij goed werk geleverd:

"Quattro Expertise heeft de communicatie gedaan met de bewoners, jullie hebben de opnames gedaan en de rapportage in een online platform gezet. En wij hebben daar minimaal werk aan gehad, dat is het belangrijkste voor ons."

Tijdens het project haalt Ghent Dredging de mobiele poorten die toegang geven tot het kaaiplateau weg. Deze vervangen ze door big bags met zand. Vervolgens dichten ze de openingen in de kaaimuur en breken ze het kaaiplateau af. De afbraak kan lokaal geluidshinder veroorzaken. Maar om de overlast te beperken verloopt dit maximaal vanop de Schelde en voert Ghent Dredging de afbraakmaterialen via de waterweg af.

En zo komt er een einde aan een tijdperk van de betonnen loskade en voren ze deze om tot een nieuwe oever die klaar is voor de toekomst. En dat allemaal dankzij een geweldig team van experts die samenwerken om dit project tot een succes te maken.

Plaatsbeschrijving bij aanvang van werken

Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een plaatsbeschrijving uitvoeren.

Lees meer

Plaatsbeschrijving bij einde werken

Na afronding van een project is het mogelijk om een plaatsbeschrijving te verrichten als afsluiting van jouw project.

Lees meer

Opdrachtgever
Meet Het

Betrokken Panden
20

Uitvoering
2023

Bij ons plaatsbeschrijvingen uitvoeren?

Neem contact op met Jacqueline Castien.
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be