Bouw steiger riviercruises in Gent

Gent

Op de kop van het Grootdok in Gent zal in het najaar een nieuwe steiger voor riviercruises verschijnen. Deze schepen worden vanaf dan verplicht om hier aan te meren én bovendien aan te sluiten op walstroom.

In Gent komt er binnenkort een frisse wind in het Grootdok met de bouw van een gloednieuwe steiger speciaal voor riviercruises.

Deze steiger wordt niet alleen een verplichte aanmeerplek voor de cruiseschepen, maar biedt ook een milieuvriendelijke twist: de schepen moeten zich aansluiten op walstroom, waardoor hun dieselgeneratoren tijdens het verblijf uit kunnen blijven.

Het werkgebied bevindt zich voornamelijk in het water, aan de kop van het Grootdok. Daan Schalck, CEO North Sea Port: “Om de hinder voor de omgeving te beperken, zal het grootste deel van de werkzaamheden en transporten op en over het water worden uitgevoerd”. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van der Straaten Aannemingsbedrijf.

De constructie is begonnen op 6 mei en strekt zich uit tot november. Om ruimte te maken, zal VAN DER STRAATEN AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ B.V. drie van de vier huidige steigers eerst slopen en afvoeren.

Tijdens dit proces monitoren wij de steiger en de omgeving doormiddel van XYZ-metingen en trillingsmetingen. Van te voren hebben we van de steiger, kademuren en de omliggende infrawerken plaatsbeschrijvingen uitgevoerd voor een zorgeloze uitvoering.

Een mooi voorbeeld van hoe modernisering en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan.

Scrol vooral door de prachtige foto's van North Sea Port.

Deformatiemeting

Met een deformatiemeting kun je tijdig actie ondernemen wanneer er een verzakking plaatsvindt.

Lees meer

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Plaatsbeschrijving bij aanvang van werken

Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een plaatsbeschrijving uitvoeren.

Lees meer

Opdrachtgever
Van der Straaten Aannemingsmaatschappij B.V.

Betrokken Panden
5

Uitvoering
2024

Ook een project naast een bebouwde omgeving?

Vraag ons gerust om hulp!
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 14 Mailen gverboom@q-e.be