Plaatsbeschrijvingen bouwproject “Het Woonhof” in Beringen

Beringen

In 2014 voerde Quattro Expertise plaatsbeschrijvingen uit voor de realisatie van het indrukwekkende bouwproject "Het Woonhof" in Beringen.

Plaatsbeschrijvingen groot wooncomplex 'Het Woonhof'

In 2014 voerde Quattro Expertise plaatsbeschrijvingen uit voor het indrukwekkende bouwproject "Het Woonhof" in Beringen. Dit project, ontworpen door Pcp Architects en uitgevoerd door Aannemersbedrijf Jongen-Meulen, omvatte 60 wooneenheden. En 3000 m² handelsruimte op een terrein van 18075 m². Het bouwproces begon met voorontwerpen in 2007 en verliep in verschillende fases, met fase 1 gepland voor oplevering in oktober 2015 en fase 2 tegen eind 2016.

Quattro Expertise inspecteerde nauwkeurig het interieur en exterieur van aangrenzende panden met behulp van gedetailleerde plaatsbeschrijvingen. Het uitgebreide overzicht omvatte alle ruimten en gevels van Het Woonhof, wat het bouwproces ondersteunde en de kwaliteit van dit bijzondere project waarborgde.

Een goede plaatsbeschrijving is meer dan alleen het vastleggen van bouwkundige gebreken; het moet begrijpelijk zijn voor iedereen, ook de buurtbewoners. Hierdoor kunnen bewoners zelf controleren of bijvoorbeeld scheuren in hun muren nieuw of al eerder aanwezig waren. Dit zorgt voor gemoedsrust bij alle betrokkenen. Na afronding van het project voerde Quattro Expertise een laatste plaatsbeschrijving uit bij omliggende woningen waar eerder plaatsbeschrijvingen waren gemaakt. Deze resultaten werden ter plaatse vergeleken en vastgelegd in een rapportage. Op deze manier voorkwamen ze onnodige schadevergoedingen, bespaarden ze administratieve rompslomp en dachten ze mee met de aannemer om het welzijn van de buurt en de bewoners te waarborgen tijdens het bouwproces.

Plaatsbeschrijving bij aanvang van werken

Voorkom onnodige discussies en laat Quattro Expertise een plaatsbeschrijving uitvoeren.

Lees meer

Plaatsbeschrijving bij einde werken

Na afronding van een project is het mogelijk om een plaatsbeschrijving te verrichten als afsluiting van jouw project.

Lees meer

Opdrachtgever
Jongen-Meulen

Betrokken Panden
25

Uitvoering
2014