Heiwerkzaamheden bij het Molenveld in Dilsen-Stokkem

Dilsen-Stokkem

In 2018 bij de heiwerkzaamheden bij het Molenveld in Dilsen-Stokkem hebben we een meting uitgevoerd om trillingen te registreren. We deden dit gedurende 2 uur met een meettechnicus aanwezig op locatie.

Heiwerkzaamheden Molenveld te Dilsen-Stokkem met een bemande trillingsmeting

Bij de heiwerkzaamheden in het Molenveld te Dilsen-Stokkem hebben we een meting voor Gravo uitgevoerd om trillingen te registreren. We deden dit gedurende 2 uur met een meettechnicus aanwezig op locatie. Deze technicus zorgde voor het beheer van de meetapparatuur en het rapporteren van de resultaten.

Trillingen binnen aanvaardbare grenzen houden

Tijdens activiteiten die trillingen veroorzaken, zoals heien, sloopwerkzaamheden of bouwverkeer, kunnen we twee soorten metingen uitvoeren: bemande en onbemande trillingsmetingen. We vergelijken de geregistreerde trillingen met richtlijnen om te beoordelen of ze binnen aanvaardbare grenzen blijven.

Inzicht in trillingen met een bemande trillingsmeting

Hoe complex een project is, bepaalt of we een bemande meting moeten doen of dat een onbemande trillingsmeting voldoende is. Bij een bemande meting is een technicus aanwezig die de meetapparatuur bedient en de resultaten in de gaten houdt. Onze apparatuur volgt de trillingsrichtlijnen en registreert continu de actuele snelheden en frequenties van de trillingen. Als de vooraf ingestelde alarm- of grenswaarde wordt overschreden, krijgen belanghebbenden direct een alarmmelding via online monitoring.

Trillingsmeting

Voer je werkzaamheden uit die trillingen veroorzaken? Wij kunnen trillingen toetsbaar maken met een trillingsmeting.

Lees meer

Opdrachtgever
Gravo

Uitvoering
2018

Ook met ons samenwerken?

neem contact op met Jacqueline Castien
Fill 1 Copy Created with Sketch. Bellen 03 318 73 10 Mailen jcastien@q-e.be